Te oud?

Veel erger dan je geld verliezen, is je enthousiasme verliezen.
H.W. Arnold

Je bent nooit te oud om te leren

Zoals de titel al zegt, je bent nooit te oud om te leren! Er is dus geen leeftijdsgrens als het om creatieve therapie gaat. Sterker nog: creatieve therapie kan juist een positieve bijdrage leveren in het ervaren van plezier en zingeving in je leven, hoe oud je ook bent.

Plezier & spelen

Op de pagina ‘Wat jij wilt’ staan belangrijke aspecten genoemd die je mogelijk graag in je leven wilt bereiken. Eén belangrijk aspect is daarin echter niet besproken, namelijk het antwoord op de vraag: “Hoeveel plezier heb jij in je leven?”

  • Heb je ruimte om te spelen?
  • Verveel je jezelf wel eens?
  • Doe je nog leuke dingen?

De reden dat deze vragen gesteld worden, is omdat we het leven doorgaans erg serieus nemen. Je moet aan allerlei eisen voldoen, waardoor je niet meer aan jezelf toekomt. Creativiteit, spel en fantasie kunnen je het plezier geven dat je mogelijk in je leven mist of tekort komt.

Personen zeggen vaak liever niet dat ze naar therapie gaan. Maar eigenlijk is het niet zo’n dogma als dat het soms gezien wordt. Eigenlijk is het een moment van aandacht voor jezelf. Het is een manier om (weer) wat meer plezier te krijgen en/of te houden in het leven. Er mag meer ‘spel’ zijn in ons leven en wat minder ‘moeten’.