Voor wie?

Ga het gesprek aan met jezelf én wees bereid naar je eigen antwoorden te luisteren.
Peter Bieri

Voor iedereen!

Beeldende creatieve therapie is voor iedereen geschikt, aangezien ieder mens vanuit de basis creatieve kwaliteiten bezit.

Niet iedereen zal echter  therapie nodig hebben. Beeldende creatieve therapie is daarom vooral geschikt voor personen die, op welke manier dan ook, vastlopen in hun leven of nèt dat ene steuntje in de rug nodig hebben.

Het is een therapievorm die bijvoorbeeld bij jou past als je het lastig vindt om je gevoelens met woorden uit te drukken of niet bij je gevoelens kunt komen. Ook geeft het inzicht in hoe jij de dingen doet, waardoor je de mogelijkheid krijgt om anders met problemen om te gaan.

Doelgroepen

Beeldende creatieve therapie is geschikt bij een brede variatie aan psychosociale problemen en psychiatrische stoornissen. Je kunt hierbij ook denken aan ontwikkelingsstoornissen, (gevolgen van) lichamelijke en geestelijke beperkingen en psychosomatische klachten.

Personen met problemen op allerlei gebied kunnen via beeldende creatieve therapie behandeld worden. Het kan gaan om problemen op verschillende levensgebieden en om personen uit verschillende leeftijdsgroepen: