Aanbod

Wij kunnen onze innerlijke krachtbronnen niet eerder benutten,
dan wanneer we ervan overtuigd zijn ze te bezitten.

Rudolf Dreikurs

Op een veilige plek gehoord & gezien worden!

Praktijk ‘de Vormende Hand’ biedt een veilige plek waar je gehoord en gezien wordt. In de praktijk, of op een andere gewenste locatie, kun je onderzoeken waardoor jij je een gelukkiger en blijer mens gaat voelen. Het gaat er niet om dat de vervelende situaties uit je leven verdwijnen, maar dat je deze situaties vanuit een groter gevoel van balans en mildheid kunt benaderen.

Die balans en mildheid ontstaan als je (weer) meer grip op de situatie krijgt: door jezelf beter te leren kennen en te weten hoe jij in situaties reageert. Je kunt een situatie namelijk niet veranderen, al zou je dat vaak nog zo graag willen. Je kunt er ook niet voor zorgen dat er zich geen vervelende situaties meer voordoen, aangezien dat een onderdeel van het leven is. Je kunt echter wel jezelf veranderen en de wijze waarop jij reageert op die betreffende situaties.

Ondersteuning

Het bovenstaand beschreven pad gaat gepaard met allerlei ervaringen, die niet altijd even makkelijk zijn. Je bewandelt dat traject zelf en het is prettig als anderen met je meelopen. Dit zijn de mensen om je heen, die je aanmoedigen en waarvan je handreikingen krijgt, waardoor het makkelijker wordt. Je krijgt daarmee moed om verder te gaan, daar waar je de moed opgeeft of dreigt op te geven. Soms is het echter nodig dat er meer ondersteuning langs je levensweg komt. Op zo’n moment kan de beeldende creatieve therapie een goede ondersteuning zijn.

Aansluiting

Er wordt aangesloten bij datgene wat sterk bij jou aanwezig is. Ben je depressief of angstig, dan wordt bij dat gevoel aangesloten en geprobeerd daar spelenderwijs verandering in aan te brengen. Het kan een manier zijn om opnieuw contact met jezelf te maken en nieuwe elementen van jezelf te ontdekken.