Beroepscode voor vaktherapeuten

Ben je tevreden, zeg het anderen. Heb je klachten, zeg het mij!
Lijfspreuk

Beroepscode & Algemene voorwaarden

Het is belangrijk te weten dat de therapeut, waarvoor je kiest, deskundig is. Dit kan door vooropleiding en ervaringsdeskundigheid en het is daarnaast nodig dat de therapeut zich verder blijft ontwikkelen. Via het Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen (SRVB) worden aangesloten vaktherapeuten gecontroleerd op het bijhouden van hun vak.

Daarnaast wil je ook graag dat een therapeut staat voor bepaalde waarden en normen en daarop kan worden aangesproken. In het geval van vaktherapeuten wordt dit beschreven in de ‘Beroepscode voor vaktherapeuten’.

Deze beroepscode geeft handvatten en bescherming aan zowel de cli├źnt als de therapeut. Dit geldt ook voor de ‘Algemene voorwaarden’, die opgesteld zijn voor de praktijk.

Heb je er vragen over, stel deze vooral aan de therapeut. Zij kan antwoord en uitleg geven.

Klachtenregeling

Zijn er zaken die niet naar je zin gaan of heb je een klacht, laat het de therapeut weten! Zij kan daarin een luisterend oor bieden en het (mogelijk nog) rechtzetten of in het vervolg anders doen. Er wordt gehandeld vanuit de beste intentie en professioneel handelen binnen de mogelijkheden van de therapie en therapeut. En natuurlijk kan er toch wat mis gaan. Maak het bespreekbaar!

Mocht je er met de therapeut toch niet uitkomen, dan is de therapeut en de praktijk bekend met de ‘Klachtenregeling vaktherapie├źn’ van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB). De therapeut kan je er meer over vertellen en een folder over deze klachtenregeling meegeven.